טבעוני

תבשיל חיטת כוסמין

  • 1 ק"ג חיטת כוסמין
  • 4 בצלים לבנים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים קלופים, מגוררים בפומפייה
  • 3 עלי מרווה טריים
  • 2 שיני שום שלמות
  • 3 עלי דפנה טריים
  • 8 כפות שמן זית
  • 3 ליטר מים רותחים

לוקחים סיר בעל תחתית עבה,
מניחים את הכוסמין ומוסיפים את השום, עלי הדפנה ועלי המרווה.
מערבבים כ 3-4 דק' ,עד שהרכיבים מתחממים.
מוסיפים את המים הרותחים,
מנמיכים את האש ומכסים בנייר כסף ועליו מכסה.
מבשלים על אש נמוכה כ 40-50 דקות.
בסיר נפרד מוזגים את שמן הזית,
מוסיפים את הבצל ומשחימים על אש קטנה.
לאחר שהבצל מושחם מוסיפים את הגזר
ונותנים לו להתבשל עד שהגזר מקבל צבע זוהר.
בוזקים מעט מלח ומניחים בצד.
לאחר שהכוסמין מוכן מסננים את עודפי המים,
מאחדים עם הבצל ומערבבים פנימה
4 כפות שמן זית וכף מלח, ומגישים.

בתאבון!

אורז מלא עם ירקות

500 גרם אורז מלא
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
2 גזרים מגורדים בפומפייה
2 שיני שום
פלפל שאטה
עלי מרווה
פלפל אנגלי
700 מ"ל מים רותחים

מלח, שמן זית לתיבול

שמים שמן זית בסיר ומחממים
מוסיפים את הבצל, משחימים אותו קלות
מוסיפים את הגזר ושאר המרכיבים
מאדים לעוד מספר דקות
מוסיפים את המים הרותחים
מתבלים במלח ופלפל שחור
מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
מכסים את הסיר
מנמיכים את האש ושמים טיימר ל- 30 דק',
כאשר מוכן, משאירים את הסיר סגור לעוד 10 דקות, פותחים את הסיר ומערבבים.

בתאבון!

תבשיל עדשים כתומות

1 קילו עדשים כתומות (חשוב לשים לב בבישול: ברגע שיש קצף בסיר זה מוכן, מומלץ לא לזוז מהסיר)
250 בוטנים קלויים קצוצים גס
חופן עלי אורגנו טריים
2 גרידת לימון
תיבול: שמן, מלח, פלפל

מבשלים את העדשים הכתומות במים, עדשים כתומות מתבשלות מהר, יש לשים לב שלא לבשל יותר מדי.
מוציאים ומקררים.
מערבבים את העדשים הכתומות עם כל החומרים.

סלט בורגול – טאבולה

500 גרם בורגול דק
4 עגבניה תמר חתוכות לקוביות קטנות
0.5 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות קטנות
½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
¼ צרור נענע קצוצה (לא לחזור עם הסכין שלא ישחיר)
1 גרידת לימון

תיבול: מלח, פלפל גרוס, שמן זית, מיץ לימון

מרתיחים 500 מ"ל מים חמים, מכבים את האש שופכים את הבורגול ומערבבים היטב.
מכסים את הסיר ונותנים לבורגול להתבשל כ- 5 דקות,
פותחים את הסיר ומערבבים עם מזלג היטב למנוע הדבקות.
מניחים בצד ל- 15 דקות.
מערבבים את כל שאר המוצרים עם הבורגול.

ראשי אנדיב אפויים עם שום, עשבי תיבול ופירורי לחם מחיטה מלאה

  • 5 ראשי אנדיב חצויים
  • 3 שיני שום פרוסות
  • כף עלי טימין
  • כף שמן זית
  • מעט מי סוכר חום

לפירורי הלחם:

  • 4 פרוסות לחם מחיטה מלאה
  • כף פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • מחממים מראש תנור ל- 180 מעלות.
  • מסדרים בתבנית את ראשי האנדיב החצויים ומברישים אותם במי סוכר.
  • מזלפים שמן זית ומפזרים את שיני השום והטימין.
  • מכניסים לתנור ל- 10-15 דקות אפייה.

הכנת פירורי הלחם:

  • מחממים תנור ל- 130 מעלות
  • מכניסים את פרוסות הלחם ל- 20 דקות, עד אשר הפרוסות מתקשות.
  • מוציאים בעזרת סכין וחותכים לפירורים.
  • מתבלים עם פטרוזיליה, מלח אטלנטי ופלפל שחור

הגשה:

מסדרים את עלי האנדיב בכלי הגשה ומפזרים מעל את תערובת פירורי הלחם.

בתאבון!

המתכון בשיתוף עם חוות תקוע
קרדיט: אינה גוטמן – סטיילינג, שרית גופן – צילום

גזרים צלויים במרינדת ג'ינג'ר וסילאן

  • 1 חבילת גזרים – קלופים ושלמים
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפות שמן זית
  • שן ג'ינג'ר טרי
  • מעט שומשום קלוי
  • מעט קצח
  • פלפל שחור גרוס
  • מבשלים את הגזרים עד לריכוך בסיר עם מעט מים ומעט מלח (אפשרות נוספת – מכניסים לתנור על תבנית אפייה עם נייר כסף, בחום של 130 מעלות – עד לריכוך)
  • מערבבים בקערה סילאן, רוטב סויה ושמן זית
  • קוצצים את הג'ינג'ר לפרוסות דקות ומוסיפים למרינדה
  • מסדרים את הגזרים במגש אפיה ומברישים היטב במרינדה
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך 10-15 דקות
  • מומלץ: באמצע האפייה להבריש שוב את הגזרים לקבלת גוון צלוי

הגשה:

מברישים שוב את הגזרים ומפזרים שומשום קלוי, קצח ופלפל שחור.

בתאבון!

מתכון בשיתוף עם חוות תקוע
קרדיט: אינה גוטמן – סטיילינג, שרית גופן – צילום

סלט אנדיב וקינואה ברוטב טחינה וסילאן

  • 1 ראש עלי אנדיב מופרדים
  • 1/4 כרוב סגול חתוך דק
  • חופן עלי אורוגולה
  • 1/2 כוס קינואה לבנה
  • 1/2 כוס קינואה אדומה
  • 1 כוס מים
  • חופן אגוזי מלך קצוצים

תיבול:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 לימון טרי סחוט
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • קורט פלפל שחור גרוס

רוטב טחינה:

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1 כפית סילאן
  • מיץ מ- 1/2 לימון טרי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס מים קרים

  • מבשלים את הקינואה כ- 15 דקות, מוציאים מהסיר ומקררים.
  • את האנדיב – מפרידים וחותכים לחצאים
  • את הכרוב הסגול קוצצים דק

הכנת רוטב טחינה:

  • שמים בקערה את כל המרכיבים למעט המים
  • מוסיפים מים בהדרגה עד שמגיעים לסמיכות הרצויה

הרכבת המנה:

  • מערבבים בקערה את הקינואה, כרוב סגול, עלי אורוגולה, אנדיב ומתבלים.
  • מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את אגוזי המלך.
  • מזלפים מעל את רוטב הטחינה ומגישים.

בתאבון!

מתכון בשיתוף עם חוות תקוע
קרדיט: אינה גוטמן – סטיילינג, שרית גופן – צילום

סלט עדשים שחורות, כרוב ניצנים, קוביות בטטה אפויות וסלק צלוי

רשימת רכיבים:

לתיבול:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 גרידת לימון
  • מלח אטלנטי
  • פלפל גרוס

אופן הכנה:

  • מבשלים את העדשים השחורות כ- 18 דקות עד לריכוך, מסננים ומניחים בצד.
  • חותכים לחצאים ראשי כרוב הניצנים וחולטים למשך 5 דקות.
  • את הסלק חותכים לקוביות ומבשלים עד לריכוך, כמו גם את הבטטה.
  • מעבירים הכל למגש אפיה, מתבלים בשמן זית מלח ופלפל גרוס.
  • מסדרים את הירקות על מגש האפייה ומכניסים לתנור (שחומם מראש ל-190 מעלות) למשך 12 דקות.
  • בקערה מאחדים את העדשים עם הירקות ומתבלים בשמן זית, גרידת לימון, מלח ופלפל גרוס.