500 גרם אורז מלא
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
2 גזרים מגורדים בפומפייה
2 שיני שום
פלפל שאטה
עלי מרווה
פלפל אנגלי
700 מ"ל מים רותחים
מלח, שמן זית לתיבול
שמים שמן זית בסיר ומחממים
מוסיפים את הבצל, משחימים אותו קלות
מוסיפים את הגזר ושאר המרכיבים
מאדים לעוד מספר דקות
מוסיפים את המים הרותחים
מתבלים במלח ופלפל שחור
מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
מכסים את הסיר
מנמיכים את האש ושמים טיימר ל- 30 דק',
כאשר מוכן, משאירים את הסיר סגור לעוד 10 דקות, פותחים את הסיר ומערבבים.
בתאבון!
1 קילו עדשים כתומות (חשוב לשים לב בבישול: ברגע שיש קצף בסיר זה מוכן, מומלץ לא לזוז מהסיר)
250 בוטנים קלויים קצוצים גס
חופן עלי אורגנו טריים
2 גרידת לימון
תיבול: שמן, מלח, פלפל
מבשלים את העדשים הכתומות במים, עדשים כתומות מתבשלות מהר, יש לשים לב שלא לבשל יותר מדי.
מוציאים ומקררים.
מערבבים את העדשים הכתומות עם כל החומרים.
500 גרם בורגול דק
4 עגבניה תמר חתוכות לקוביות קטנות
0.5 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות קטנות
½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
¼ צרור נענע קצוצה (לא לחזור עם הסכין שלא ישחיר)
1 גרידת לימון
תיבול: מלח, פלפל גרוס, שמן זית, מיץ לימון
מרתיחים 500 מ"ל מים חמים, מכבים את האש שופכים את הבורגול ומערבבים היטב.
מכסים את הסיר ונותנים לבורגול להתבשל כ- 5 דקות,
פותחים את הסיר ומערבבים עם מזלג היטב למנוע הדבקות.
מניחים בצד ל- 15 דקות.
מערבבים את כל שאר המוצרים עם הבורגול.
לתיבול: