פילה סלמון שלם ברוטב הדרים עם איולי ג'ינג'ר הדרים

רשימת רכיבים

לדג והרוטב:

  • פילה סלמון שלם במשקל 1-1.5 ק"ג
  • מיץ מ-2 תפוזים טריים
  • 1/2 תפוז חתוך לפרוסות
  • ג'ינג'ר מקולף חתוך לפרוסות דקות
  • 1 כף סילאן
  • 1/2 כף רוטב סויה
  • 1 ענף רוזמרין טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • קורט פלפל שחור גרוס

לאיולי ג'ינג'ר הדרים:

  • 3 חלמונים
  • 1/2 כף ג'ינג'ר מגורד
  • 1 כף חומץ
  • מיץ מ- 1/2 לימון טרי
  • מיץ מ- 1/2 תפוז טרי
  • 2 שיני שום
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כפית מלח
  • 1.5 כוס שמן קנולה

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות
  • מניחים את הסלמון בתבנית ויוצקים שמן זית

הכנת הרוטב:

  • מכניסים לקערה את הג'ינג'ר, סילאן, רוטב הסויה, הרוזמרין ומיץ התפוזים, מתבלים במלח, פלפל ומערבבים.
  • יוצקים את הרוטב על הדג ומפזרים את פרוסות התפוז
  • מכניסים לתנור ל- 10-15 דקות.

הכנת איולי ג'ינג'ר הדרים:

  • שמים בקערה את כל המרכיבים מלבד השמן.
  • במטרפה מערבבים ומוסיפים את השמן בזילוף איטי עד אשר נוצרת אמולסיה והרוטב מוכן.

הגשה:

  • מעבירים את נתח הדג לכלי הגשה מתאים
  • יוצקים מעל את מיצי הרוטב ומסדרים את פרוסות התפוז והג'ינג'ר

בתאבון!

מתכון בשיתוף עם חוות תקוע
קרדיט: אינה גוטמן – סטיילינג, שרית גופן – צילום

עוד מתכונים