מתכונים

סלט עדשים שחורות, כרוב ניצנים, קוביות בטטה אפויות וסלק צלוי

רשימת רכיבים:

לתיבול:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 גרידת לימון
  • מלח אטלנטי
  • פלפל גרוס

אופן הכנה:

  • מבשלים את העדשים השחורות כ- 18 דקות עד לריכוך, מסננים ומניחים בצד.
  • חותכים לחצאים ראשי כרוב הניצנים וחולטים למשך 5 דקות.
  • את הסלק חותכים לקוביות ומבשלים עד לריכוך, כמו גם את הבטטה.
  • מעבירים הכל למגש אפיה, מתבלים בשמן זית מלח ופלפל גרוס.
  • מסדרים את הירקות על מגש האפייה ומכניסים לתנור (שחומם מראש ל-190 מעלות) למשך 12 דקות.
  • בקערה מאחדים את העדשים עם הירקות ומתבלים בשמן זית, גרידת לימון, מלח ופלפל גרוס.

עלי ניצנים מוקפצים עם גבינת עזים וצנוברים קלויים

רשימת רכיבים:

2 חבילות עלי ניצנים                                                                   1/2 חבילה גבינת עזים (פרומעז)                                             100 גרם צנוברים קלויים                                                           1 גרידת לימון                                                                           שמן זית                                                                                   מלח ים אטלנטי                                                                  פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

חולטים את עלי הניצנים בסיר עם מים רותחים למשך 8 דקות ומעבירים למי קרח. לאחר מכן חותכים אותם לרצועות עבות.

מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את העלים.

מתבלים בגרידת לימון, מלח ים ופלפל גרוס.

מעבירים לצלחת הגשה, קורעים את הגבינה מעל ומוסיפים את הצנוברים.

תבשיל של סיר אחד – ﬠלי ניצנים, ﬠוף, אורז ופטריות שיטאקי

רשימת רכיבים:

1 חבילת עלי ניצנים, חתוכים גס
1 חבילת פטריות שיטאקי
2 בצל לבן
1/2 כוס אורז בר אדום
1/2 כוס אורז מלא
2 כוסות מים רותחים
4 כרעי עוף

למשרה עוף:

3 כפות סילאן
2 כפות רוטב סויה
5 שיני שום עם הקליפה
1/2 לימון חתוך לפרוסות דקות
מעט צ'ילי גרוס

אופן הכנה:

מכינים בקערה את המשרה ומוסיפים את כרעי העוף (רצוי למשך הלילה).
מחממים סיר או מחבת כבדה ומוסיפים מעט שמן זית, מכניסים את העוף ומבשלים כ-15 דקות (חשוב להפוך מידי פעם). מוסיפים את קוביות הבצל ומאדים. מוסיפים את הפטריות ומאדים. מוסיפים את עלי הניצנים.
מוסיפים את שני סוגי האורז, מערבבים עוד כ-3 דקות ומוסיפים את המים הרותחים. מתבלים במלח ופלפל גרוס. מנמיכים את האש וממשיכים בבישול עוד 35 דקות.