רשימת רכיבים
- 1 ראש עלי אנדיב מופרדים
- 1/4 כרוב סגול חתוך דק
- חופן עלי אורוגולה
- 1/2 כוס קינואה לבנה
- 1/2 כוס קינואה אדומה
- 1 כוס מים
- חופן אגוזי מלך קצוצים
תיבול:
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 לימון טרי סחוט
- קורט מלח ים אטלנטי
- קורט פלפל שחור גרוס
רוטב טחינה:
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 1 כפית סילאן
- מיץ מ- 1/2 לימון טרי
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס מים קרים
אופן הכנה
- מבשלים את הקינואה כ- 15 דקות, מוציאים מהסיר ומקררים.
- את האנדיב – מפרידים וחותכים לחצאים
- את הכרוב הסגול קוצצים דק
הכנת רוטב טחינה:
- שמים בקערה את כל המרכיבים למעט המים
- מוסיפים מים בהדרגה עד שמגיעים לסמיכות הרצויה
הרכבת המנה:
- מערבבים בקערה את הקינואה, כרוב סגול, עלי אורוגולה, אנדיב ומתבלים.
- מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את אגוזי המלך.
- מזלפים מעל את רוטב הטחינה ומגישים.
בתאבון!
מתכון בשיתוף עם חוות תקוע
קרדיט: אינה גוטמן – סטיילינג, שרית גופן – צילום